top of page
pad mijn verhaal.webp

Mijn Verhaal

In 1996 las ik een boek over een spirituele queeste en droomde van zo’n leven. Bestaande uit inspirerende ontmoetingen met mensen die mijn hart en ogen openden; een innerlijke reis naar een plek in mezelf waar ik de wereld kon zien en omarmen in alle diversiteit en schoonheid. Ik bewandel sinds enkele jaren dit spirituele pad, als vader, als man, als mens in wording.

In 1998 werd ik uitgenodigd voor een Zweethut ceremonie. Eén van de ervaringen waar ik me tot op vandaag dankbaar voor voel. Een eerste stap op het pad van het hoofd naar het Hart.

In 2003 is mijn eerste Vision Quest de aanleiding geweest voor de start van de Integrale therapie opleiding (Agape Belgium). Van vluchten in spiritualiteit naar het durven ervaren en tonen van emoties en bewust worden van keuze. Hiermee heb ik mezelf in staat gesteld om de volgende stappen te zetten in het sociaal werk, maar heb ik ook gebouwd aan een stevig fundament voor individuele coaching.

Na enkele jaren in het vormingswerk waarin ik zowel jongeren als leerkrachten procesmatig ondersteund heb, kwam ik op een heel andere manier in contact met cirkels en ervaringsgerichte methodieken. Er kwamen nieuwe vormen op mijn pad o.a. Rots & Water, Herstelgericht werken & Deep Democracy. De helende kracht die ik kende vanuit de ceremonies werd voor mij ineens ook meer toegankelijk in totaal andere contexten. 

In hoe ik wandel en handel is deze ervaringsgerichte, maatschappelijk relevante en filosofische insteek wel één van mijn eigenaardigheden.

Aarde en ruimte

Visie

 

Mijn kijk is beïnvloed door de westerse psychologie, natuurfilosofie en oude sjamanistische gebruiken. Gezien mijn reis ook te maken had met het leren belichamen en expressie geven aan mezelf is het logische gevolg dat mijn benadering zowel, lichaamsgericht, energetisch als door middel van expressie verloopt.       

                            

Even, of langer, meelopen in dit project is jezelf een oefenplek of anker gunnen waar je werkt aan een nieuwe manier van bewegen in of kijken naar jezelf en de wereld. Het belooft geen instant oplossingen maar een boeiende, levende weg van mens wording.

bottom of page